Maakt jouw bedrijf gebruik van Microsoft 365? Dan staan jouw e-mails en documenten in de cloud.

‘Dat is veilig dus heb ik geen back-up nodig , toch?’

Helaas horen wij dit vaker in de markt. Jouw data is nog steeds jouw data. Ondanks dat Microsoft de Microsoft 365 omgeving voor jou faciliteert, maken zij geen back-ups van jouw data. Het is dus belangrijk om hierbij stil te staan.

Hieronder leggen wij uit waarom het goed is om een Microsoft 365 back-up in te richten en zo dataverlies te voorkomen.

‘Data in de cloud, dus dat is veilig toch?’

Microsoft 365 heeft beperkte beveiliging tegen dataverlies. Er wordt wel gewerkt met een prullenbak en versiegeschiedenis van bestanden maar dit is niet voldoende. Als de Microsoft 365 data permanent verwijderd is, dan is er ook geen weg meer terug. Ook moet er rekening gehouden worden met beveiligingsrisico’s zoals hackers en virussen. Maar ook als medewerkers per ongeluk of met opzet data verwijderen.

Het is wereldwijd bekend dat malware en virussen zoals b.v. ransomware veel schade kunnen opleveren. De data wordt ‘gegijzeld’ en je moet betalen om de data terug te krijgen. De standaard Microsoft 365 back-up en herstel functionaliteiten zijn onvoldoende om zo’n aanval op te vangen. Het is daarom van belang om een externe back-up te hebben.

In sommige gevallen is het juridisch gezien ook van belang om een goede back-up te hebben. Er zijn organisaties die te maken hebben met een strenge regelgeving zoals bedrijven in de financiële en/of de juridische sector, of de gezondheidszorg. Denk aan NEN7510 en GDPR die ervoor zorgen dat bedrijven hun complete administratie en e-mails voor een bepaald aantal jaren moeten bewaren.

Zie hieronder een schematische weergave van verantwoordelijkheden tussen Microsoft en de eigenaar van de data:

Het is dus extreem belangrijk om een additionele back-up van jouw Microsoft 365 omgeving te hebben!

DWP kan jou hierbij helpen met onze DWP 365 Online Back-up!

Voor €2,50 per Microsoft 365 gebruiker, per maand, back-uppen wij jouw Microsoft 365 omgeving en zorgen wij ervoor dat jouw data op een veilige, separate omgeving komt te staan! In geval van een calamiteit kunnen we altijd een volledige omgeving, mailbox, map, mail of bestand terugzetten!

Interesse? Neem contact op met ons via [email protected] of +31 88 672 82 82. Ook kunt u het contactformulier op de website invullen!

Deel dit bericht op jouw eigen platform

Ontdek de mogelijkheden
bij DWP Solutions

Je kunt elke euro en elk uur maar 1 keer weggeven.
DWP helpt je de juiste IT-keuzes te maken en te implementeren.

Neem contact met ons op